Wereld Bloeddonordag 14 juni

Aanhoudende behoefte aan donors

12 JUNI 2017, AMSTERDAM / NIJMEGEN
Samenvatting
Ruim 343.000 Nederlanders hebben vorig jaar zo'n 726.508 bloeddonaties mogelijk gemaakt. Per 1.000 inwoners zijn er 20,21 donors. Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag worden de donors wereldwijd bedankt voor hun belangeloze bijdrage. Tevens wordt benadrukt hoe bijzonder en hoe hard nodig deze donaties zijn en blijven. Ondanks een stabilisatie van het aantal geregistreerde donors is er een aanhoudende behoefte aan meer donors.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kunnen blijven genieten van het leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Door bijzonder persoonlijke verhalen van mensen die afhankelijk zijn (geweest) van het ontvangen van bloed, worden symbolisch de gevolgen van de onbaatzuchtige hulp van bloeddonors in Nederland in beeld gebracht.

Oproep

Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag zijn 43 locaties waar bloed kan worden gedoneerd geopend. 50 patiēnten bezoeken de locaties om donors te bedanken. Daarnaast een oproep om zelf een kort filmpje of foto te maken waar het na het ontvangen van bloed weer mogelijk was om:

  • Naar school te gaan
  • Te gaan werken
  • Te sporten
  • Op vakantie
  • Een avondje uit
  • ...

De meeste donors geven bloed omdat ze graag iets voor de maatschappij willen betekenen. Deze Wereld Bloeddonordag mag dat 'iets' best eens in beeld worden gebracht. Doet u mee?

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Sanquin

Sanquin Bloedvoorziening is een not-for profit organisatie die de bloedvoorzieing in Nederland verzorgt. Hierbij voldoet de organisatie aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin is een kenniscentrum op het gebied van bloed en verricht wetenschappelijk onderzoek op de terreinen van transfusiegeneeskunde en immunologie. Die kennis wordt toegepast bij de ontwikkeling en productie van een scala aan farmaceutische producten en diagnostische diensten.

berichten