Oprecht bedankt!

Campagne Wereld Bloeddonordag 2017 in teken van bedanken van bloeddonoren en hun persoonlijke verhaal

15 MEI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kunnen blijven genieten van het leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Aan die dankbaarheid geven we op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag invulling door bloeddonors hiermee symbolisch en sympathiek te confronteren. Door bijzonder persoonlijke verhalen van mensen die afhankelijk zijn (geweest) van het ontvangen van bloed, worden symbolisch de gevolgen van de onbaatzuchtige hulp van bloeddonors in Nederland in beeld gebracht.

Oproep

Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag zullen 43 locaties waar bloed kan worden gedoneerd hun deuren openen voor wie zijn dankbaarheid symbolisch wil tonen. Iedereen is welkom voor een praatje. Ook kinderen zijn van harte welkom met knutselen, knuffels of zelf gebakken heerlijkheden. Hoe meer, hoe beter. Daarnaast een oproep om zelf een kort filmpje te maken waar het na het ontvangen van bloed weer mogelijk was om:

  • Naar school te gaan
  • Te gaan werken
  • Te sporten
  • Op vakantie
  • Een avondje uit
  • ...

De meeste donoren geven bloed omdat ze graag iets voor de maatschappij willen betekenen. Deze Wereld Bloeddonordag mag dat 'iets' best eens in beeld worden gebracht. Doet u mee?


Afbeeldingen
Video's
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Sanquin

Sanquin Bloedvoorziening is een not-for profit organisatie die de bloedvoorzieing in Nederland verzorgt. Hierbij voldoet de organisatie aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin is een kenniscentrum op het gebied van bloed en verricht wetenschappelijk onderzoek op de terreinen van transfusiegeneeskunde en immunologie. Die kennis wordt toegepast bij de ontwikkeling en productie van een scala aan farmaceutische producten en diagnostische diensten.

berichten